از زمانی که برخی از آن به عنوان «رکود بزرگ» یاد میکنند، بسیاری از ما با از دست دادن منابع مالی و امنیت شغلی دست و پنجه نرم کردهایم، و مشکلات اقتصادی، امید به آیندهای روشنتر را دشوار کرده است. بسیاری مجبور به محدود کردن هزینهها، شغل دوم یا حتی به تعویق انداختن بازنشستگی شدهاند. چگونه فرد در درون خود با اضطراب مضاعف و احساس بیاطمینانی شدید برخورد میکند. به طور خلاصه، چگونه در دنیای امروز تاب آوری را تقویت کنیم؟
انجمن روانشناسی آمریکا تاب آوری را اینگونه تعریف می کند: “فرآیند سازگاری خوب در مواجهه با ناملایمات، ضربه، تراژدی، تهدیدها یا حتی منابع مهم استرس – مانند مشکلات خانوادگی و روابط، مشکلات جدی سلامتی یا استرس های مالی. “بازگشت” از تجربیات دشوار. مطالعات نشان دادهاند که انعطافپذیری ویژگیای نیست که فرد با آن به دنیا میآید، بلکه شامل افکار، رفتارها و اعمالی است که میتواند در هر کسی آموخته و توسعه یابد. چند راه کلیدی برای تقویت تاب آوری در درون خود وجود دارد.
روابط مراقبتی و حمایتی را پرورش دهید و دوباره ارتباط برقرار کنید.
اولین و مهمترین عامل داشتن خانواده، دوستان و آشنایان دلسوز و حامی است. اعتماد به روابطی که عشق را ایجاد می کند، الگوهایی را ارائه می دهد و تشویق و اطمینان می دهد، به تقویت انعطاف پذیری شخصی افراد کمک می کند. در کار روزمره و زندگی خانوادگی، گاهی اوقات فراموش می کنیم که ارتباط خود را با دوستان، خانواده و عزیزان حفظ کنیم. می توان روابط حمایتی را شناسایی کرد و از طریق برقراری ارتباط، برنامه ریزی برای ملاقات مجدد، یا حتی وقت گذاشتن برای یک تماس تلفنی طولانی مدت، ارتباط برقرار کرد.
فعالیت هایی را که باعث ارتقای سلامت روانی و جسمی می شوند، شناسایی کرده و در آن شرکت کنید.
ایجاد پیشگیرانه یک رژیم روزانه از فعالیتهایی که سلامت روحی و روانی را تقویت میکنند، ما را در زمانی که عوامل استرسزا یا آسیبهای روحی به طور غیرمنتظرهای به وجود میآیند، آماده میکند. ورزش روزانه و تغذیه خوب می تواند سلامت روحی و جسمی را تقویت کند. وقت گذاشتن برای فعالیت هایی که لذت بخش و آرامش بخش هستند می تواند به کاهش استرس ما کمک کند. البته فعالیتهایی را که شامل راهحلهای سریع هستند، مانند کمک اضافی به غذا یا موادی که ذهن را تغییر میدهند، محدود کنید. آنها می توانند منابع ما را تخلیه کنند و وقتی به طور منظم به عنوان یک استراتژی مقابله ای به آنها اعتماد کنیم، منجر به مشکلات سلامتی یا اعتیاد شوند.
راه حل گرا شوید
مطالعات نشان داده است که افراد تابآور مهارتهای حل مسئله خوبی دارند و به جای بیتحرکی، نسبت به بحران با عمل واکنش نشان میدهند. اینطور نیست که آنها در شرایط دشوار احساس درد عاطفی یا استرس نمی کنند، با این حال، آنها بر راه حل ها تمرکز می کنند نه شرایط خارج از کنترل خود. گفتن این کار گاهی راحتتر از انجام آن است، بنابراین تقسیم کردن دورههای عملی ممکن به گامهای کوچک قابل دستیابی میتواند باعث ایجاد احساس اتکا به خود و عزت نفس شود.
سعی کنید تصویر بزرگ را ببینید.
گاهی اوقات غرق شدن و تمرکز بیش از حد بر روی رویداد یا عامل استرس زا آسان است. افراد تاب آور تمایل دارند که دیدگاه بلندمدتی داشته باشند و مسائل را در یک زمینه وسیع تر ببینند. سعی کنید چیزها را در محدوده زندگی خود درک کنید. اغلب نگاه کردن به زمان هایی که بر اتفاقاتی که در آن زمان غیرقابل حل به نظر می رسید غلبه کرده ایم، می تواند به ما در انجام این کار کمک کند.
احساسات یا اندوه خود را بپذیرید و بیان کنید.
وقتی آنها را در خود نگه می داریم، یا بدتر از آن، وجود آنها را انکار می کنیم، می توانند ما را تحت تأثیر قرار دهند. وقتی به خودمان اجازه میدهیم آنها را بپذیریم، و بهویژه وقتی آنها را به دیگران ابراز میکنیم، قدرت بیحرکتی ما را از دست میدهند. تماس گرفتن با یک دوست یا یکی از عزیزان حامی و بیان احساسات میتواند به فرد کمک کند تا به سمت جلو حرکت کند. شناسایی و بیان دقیق احساسات می تواند به ما در مدیریت موثرتر آنها کمک کند.
شناسایی و تقویت حس معنویت.
افرادی که از شانس های غیرقابل عبور جان سالم به در برده اند، اغلب یک چیز مشترک دارند. آنها تمایل به داشتن باورهای معنوی قوی دارند و خود را بخشی از یک هدف بزرگتر می دانند. حس معنویت را می توان از طرق مختلف بسته به نظام اعتقادی و ارزش های فرد پرورش داد. این می تواند به معنای انجام مداوم و فعال دین خود، داوطلب شدن، احساس بخشی از طبیعت یا گذراندن وقت در طبیعت، یا صرفاً عضوی فعال از جامعه باشد. بنابراین شناسایی هر چیزی که معنویت خودمان را پرورش می دهد و حرکت به سمت آن می تواند در مواقع سختی قدرت ایجاد کند.
در مواقع ضروری دست به دست آورید.
همانطور که در فاکتور یک بیان شد، افرادی که انعطاف پذیری نشان می دهند با دیگران مرتبط هستند و شبکه های حمایت اجتماعی قوی دارند. آنها تشخیص میدهند که اتکا به خود مهم است، اما در مواقع سختی به راحتی با دیگران ارتباط برقرار میکنند. تشخیص و پذیرش اینکه نمیتوانیم به تنهایی از پس آن برآییم، میتواند نقطه قوت ما باشد، نه ضعف. این می تواند تماس با یک دوست یا عزیز، پیوستن به یک جامعه یا گروه خودیاری، یا اگر نیاز به کمک گرفتن از یک متخصص بهداشت روان دارای مجوز دارید باشد. اگر احساس میکنید که نمیتوانید فعالیتهای روزمره را انجام دهید یا به دلیل تجربههای استرسزا یا آسیبزا از زندگی ناتوان هستید، کمک حرفهای دریافت کنید.
اغلب ما از شخصی که به نظر می رسد در مواجهه با سختی ها، از دست دادن ها یا ناملایمات به راحتی با روحیه مثبت به عقب برمی گردد، شگفت زده می شویم. در واقع، همه ما این پتانسیل را داریم که بر روی منابع درونی خود بسازیم و انعطاف پذیری را در درون خود تقویت کنیم. مطمئناً وضعیت جهان و اقتصاد بسیار زیاد است، با این حال، گنجاندن عوامل فوق در زندگی ما می تواند به ما کمک کند تا زمان های بهتری که در راه است سالم بمانیم.
رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر